Двамата братя близнаци Борислав и Валентин Динкови влязоха в съдебната зала

...
Двамата братя близнаци Борислав и Валентин Динкови влязоха в съдебната зала
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу близнаците от Цалапица до екстрадирането на Бизюрев СНИМКИ

Двамата братя близнаци Борислав и Валентин Динкови влязоха в правосъдната зала под засилено полицейско наличие, съпровождани от крясъци “убийци ” от страна на околните на Митко.

В хода на делото стана ясно, че очевидец по производството е поискал отказ на прокурора. Съдията обаче не одобри това искане, съобщи.

Делото обаче не старира през днешния ден. Причината за това, че прокурорът Димитър Костов направи искане за събиране на нови доказателства, а точно разпитът на задържания Рангел Бизюрев, който може да промени развоя на делото. Според адвокатката на двамата братя Светлана Званчева обаче това искане е безпричинно.

“Сега се прави ново искане, следователно да разбирам, че прокуратурата не поддържа този обвинителен акт, съобщи юристът.

Двамата братя обявиха пред магистратите, че признават виновността си разказана в обвинителния акт и желаят кратко разследване. След като изслуша страните по делото съдът взе решение и насрочи съвещанието за друга дата, с цел да бъде позволен до разпит единствения свидетел на убийството и да бъде разкрита обективната истина. По отношение на мярката за неотклонение магистратите сметнаха, че на този стадий тя би трябвало да остане “задържане под стража ”. По думите на съдията е имало данни, че обвинените са подготвяли тръгване от страната.

  “Те ще останат в ареста, до момента в който не завърши това произвеждане, приключи Боян Кпртов.

  “Каквото предизвикаха на Митко, такива би трябвало да бъдат и техните присъди. Трябва и те да бъдат закопани, както Митко беше. Защо не му помогнаха? ” Каза майката след съвещанието.



Динкови бяха изкарани от правосъдната зала още веднъж с крясъци “да го сънувате всяка вечер ”, “убийци ”.

Делото беше отсрочено за първия месец на 2024 година, само че в случай че до тогава Рангел не бъде върнат на българските управляващи, съвещание още веднъж няма да има, разяснява прокурорът.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР